پای درس استاد

سلسله مباحث اعتقادی جناب استاد حجت الاسلام و المسلمین محمدرضا عابدینی

پای درس استاد

سلسله مباحث اعتقادی جناب استاد حجت الاسلام و المسلمین محمدرضا عابدینی

بسم الله الرحمن الرحیم

بنده محمدحسین صالحی، افتخار دارم که از سال ۱۳۸۷ پای درس استاد عزیز و عظیم القدری درحوزه علمیه مقدسه قم هستم، و از همان آغاز طلبگیم از برکات علمی و معنوی ایشان بسیار استفاده برده ام.

جناب استاد حجت الاسلام والمسلمین عابدینی، که از تلامذه مراجع و آیات عظام اسلام هستند وخصوصاً ازمحضر بزرگانی مانند حضرات علامه حسن زاده آملی، آیت الله بهجت،علامه جوادی آملی، آیت الله ممدوحی، آیت الله بهاء الدینی، آیت الله محفوظی و... بهره برده اند، و از نظر فکری نیز بالأخص ممحّض در آثار و افکار علامه طباطبایی(رحمة الله علیه) میباشند.

استاد عابدینی شنبه ها در برنامه تلویزیونی سمت خدا (شبکه ۳) با صداوسیما همکاری دارند.

تاکنون درمحضر استاد عزیز دروس ذیل استفاده شده:

* از سال ۸۵ : درس شرح روایات معاد (از ابواب معاد بحار الانوار : ج۶و۷و۸) :
هفته ای یک جلسه، که کل مباحث در ۲۵بهمن۹۳ به پایان رسید.

* از سال ۹۰ : درس شرح تفسیر المیزان
یکشنبه و دوشنبه و سه شنبه (یک ساعت قبل اذان ظهر)
(آدرس فعلی: حدفاصل میدان معلم و میدان بسیج، مدرسه علمیه امام کاظم(ع)، ساختمان امام رضا(ع) همکف، مدرس۲۷ )
که فقط امکان حضور برادران می باشد.
تا ۱۱ دی ۹۷ در جلسه ۵۲۴ تا آخر تفسیر آیه ۲۵۷ سوره بقره (المیزان،ج۲ ص۳۴۷) به اتمام رسیده است، و شرح جلد دوم المیزان ادامه دارد.

* از سال ۹۱ : درس شرح روایات اصول کافی
چهارشنبه (یک ساعت قبل اذان ظهر)
(در همان مدرسه علمیه امام کاظم -علیه السلام-)
تا ۱۲ دی ۹۷ درجلسه ۲۶۷ : کتاب الحجّة کافی، باب۴۱- فی شأن «انا انزلنا»

* از سال ۹۲ : درس اسفار ( از جلد اول) :
هرروز ساعت۷ صبح (بهار س۸)، معلم، کوچه ۲۱،بعد مسجد سلماسی، دارالعلم امام حسن(علیه السلام)

* از ۲ اسفند ۹۳ : درس مهدویت (شرح روایات غیبت، ظهور و رجعت)، سه شنبه ها، ساعت۱۸:۰۰ (فصل پاییز و زمستان بعد نمازعشا)
آدرس: خیابان سمیه، کوچه ۱۱ (جنب مخابرات)، پ۱، حوزه علمیه ثامن الأئمه(ع)، با امکان حضور خواهران.

*******

از آنجا که معارف ناب مهدویت بسیار مورد نیاز جوانانی مثل بنده است، آنها را از طریق این وبلاگ برای شما منتظران امام زمان (علیه السلام) منتشر میکنیم.

امید است که مورد نظر حضرت حجّت قرار بگیرد، و گامی کوچک برای تعجیل در فرج موفور السّرور ایشان بشود.

الهی وفّقنا لما تحبّ و ترضی
و السلام علی من اتّبع الهدی

طبقه بندی موضوعی
کلمات کلیدی
آخرین مطالب
پربیننده ترین مطالب
آخرین نظرات
  • ۲۲ آبان ۹۹، ۰۸:۳۳ - محمد کمیل بادامی
    خیلی خوب
پیوندها

۵ مطلب در مهر ۱۳۹۴ ثبت شده است

سلام


لینک دانلود فایل صوتی جلسه 15 ، شنبه 18 مهر 1394 (11.54 MB سرور پرسرعت)


لینک کمکی (صندوق بیان)


در جلسه پانزدهم، از شرح روایات امام زمان، جناب استاد عابدینی (حفظه الله)، به مناسبت ایام محرّم الحرام و برپایی مراسم های عزای سیّد و سالار شهیدان، بحثی را در ارتباط امام حسین و ظهور امام زمان در ظهر عاشورا مطرح فرمودند. ایشان بیان نمودند که بیش از 40 روایت بر این مطلب تاکید دارند که قائم ما نهمین فرزندِ امام حسین (علیهما السلام) است.

دشمن مشترک ایشان از بنی امیّه که مشهور به «یهودِ امتِ خاتم» هستند مانند داعش امروزی که ارتباط وثیق با صهیونیسم یهود دارند؛

 دشمن رسول خدا «ابوسفیان» بوده و دشمن امیرالمؤمنین «معاویه» و دشمن امام حسین «یزید» و دشمن امام مهدی «سفیانی» که همه نسل امیّه هستند که فرزندخوانده عبدالشمس بوده و از همان اوّل با عمویش هاشم بغض و دشمنی داشته است.

 این همه نشان از تفکر مشترک در دشمنان دیروز و امروز دین خداست، که با قیام موعود خاتم غلبه نهایی بر این دشمنان دین خدا محقق خواهد شد. ان شاء الله.


متن و ترجمه یکی از احادیث مورد اشاره در این جلسه:

  • محمد حسین صالحی شهرودی

سلام


لینک دانلود فایل صوتی جلسه 14، شنبه 11 مهر 1394 (10.44 MB سرور پرسرعت)


لینک کمکی (صندوق بیان)


در جلسه چهاردهم، از شرح روایات امام زمان، جناب استاد عابدینی (حفظه الله)، به مناسبت ایام خجسته غدیریه، بحثی را در ارتباط عید غدیر با امام زمان و ظهور ایشان مطرح فرمودند. ایشان بیان نمودند که زمانه ما ظرفیت بروز عزم عظیم و میثاق غلیظ ِ نمایان در«اولوالعزم من الرسل» را دارد که آنها امید الحاق شدنشان به امام زمان و اوصیاء محمّدی را داشتند و لذا در دور «رجعت» برمیگردند تا در ردیف «مومنین محض» کمال مطلوبشان را با عنوان جزو «امت ختمی» شدن بدست آورند.


متن و ترجمه یکی از احادیث مورد اشاره در این جلسه:

  • محمد حسین صالحی شهرودی

با سلام


لینک دانلود فایل صوتی جلسه 13، شنبه 4 مهر 1394 (8.8 MB سرور پرسرعت)


لینک کمکی (صندوق بیان)


در جلسه سیزدهم از شرح روایات کتاب «الشموس المضیئه»، جناب استاد عابدینی (حفظه الله)، در ادامه شرح فصل سوم، ارجاعی به فصل 13 کتاب کردند (پیرامون معانی اسماء و کنیه ها و القاب حضرت) و به شرح حدیث اول از آن فصل پرداختند.


ایشان ضمن بیان مجدّد در مورد «سنّت تکرار» در تاریخ انبیاء و عرصه غیبت و ظهور حضرت حجّت، به علل نامگذاری حضرت به «قائم»  اشاره کردند که قیام میکند به امری عظیم و الهی بعد از آنکه یادش فراموش شده و اکثر قائلین امامتش مرتد و منکر او شده اند.


********
متن و ترجمه احادیث در این جلسه:

  • محمد حسین صالحی شهرودی

با سلام

جناب استاد عابدینی (حفظه الله) در اواخر درس شرح تفسیر المیزان سال تحصیلی 93-94 و دو جلسه ابتدای سال تحصیلی 94-95 ، به شرح آیه 186 سوره بقره پرداختند. 

***

خداوند متعال در این آیه میفرماید:

وَ إِذا سَأَلَکَ عِبادی عَنِّی فَإِنِّی قَریبٌ أُجیبُ دَعْوَةَ الدَّاعِ إِذا دَعانِ فَلْیَسْتَجیبُوا لی‏ وَ لْیُؤْمِنُوا بی‏ لَعَلَّهُمْ یَرْشُدُونَ


و چون بندگان من از تو سراغ مرا مى‏گیرند بدانند که من نزدیکم و دعوت دعاکنندگان را اجابت‏مى‏کنم البته در صورتى که مرا بخوانند پس باید که آنان نیز دعوت مرا اجابت نموده و باید به من ایمان آورندتا شاید رشد یابند

***

در ذیل این آیه مبارکه، استاد عابدینی در جلسات شرح المیزان (از جلسه 285 الی 301) به مباحث معرفتی پیرامون دعا و اجابت آن پرداختند.


(شروع از یکشنبه 6 اردیبهشت 1394 - الی - چهارشنبه 6 خرداد و  دو جلسه ابتدای سال تحصیلی  28و29 شهریور 1394)


در ادامه فایل صوتی آن جلسات خدمت شما مشتاقان معارف قرآنی تقدیم میشود.


لینک دانلود بصورت کامل (104.45 MB) (سرور پرشین گیگ)

(شامل 15 فایل صوتی)


لینک کمکی (104 مگابایت) (صندوق بیان)


***********************************

عناوین موضوعات مطرح شده در هرکدام از 15 جلسه (خلاصه مطالب مطرح شده پیرامون دعا) عبارتند از : 


01- جلسه285- آیه186بقره -دعا یک جذبه بین عبد و ربّ است که این جذبه خودش از «اجابت حق» است - ارکان دعا و مراتب آن درقرب و اجابت 

  • محمد حسین صالحی شهرودی

با سلام


لینک دانلود فایل صوتی جلسه 12، شنبه 28 شهریور 1394 (7.82 MB سرور پرسرعت)


لینک کمکی (صندوق بیان)


در جلسه دوازدهم از شرح روایات کتاب «الشموس المضیئه»، جناب استاد عابدینی (حفظه الله)، شروع به شرح روایات فصل سوم کردند، که پیرامون «خبر دادن ولادت امام زمان (علیه السلام) به نزدیکان ایشان» می باشد.


این فصل شامل یک حدیث مفصّل است که استاد به شرح آن پرداختند ، و تفصیلاً شباهت جریان ولادت حضرت موسی به ولادت حضرت حجّت (علیهما السلام) را بیان نمودند و با جمع بندی روایات مختلفی که در بیان شباهت ها آمده، به «سنّتِ تکرار» اشاره کردند و اینکه حکمتِ اصرارِ روایات بر ذکر تشابه هر نسبتِ حضرت حجّت (علیه السلام) با سنن انبیاء (علیهم السلام) در چیست.


 سپس با اشاره به روایتی که معصومین جریان اعطاءِ حکمت به حضرت یحیی (علیه السلام) در کودکی را ایجاد یک سنّت و مقدّمه و آماده سازی برای اعطاء امامت به امام جواد (علیه السلام) بیان نموده اند، توجّه دادند که بیش از 2200 آیه در قرآن پیرامون انبیاء (علیهم السلام) همه شان مقدمه سازی برای بیانِ حقیقتِ عظیمِ امامِ موعود خاتم (علیه السلام) است، که تکرار تمام سنن انبیاء با شدّت مراتب بیشتر در عرصه غیبت و ظهور امام زمان (علیه السام) به صحنه میآیند، که آنها همه سکّوی پرتاب به افق ظهور هستند و تمام ملاکهای آن ابتلائات و انعکاس آثارشان تکرار خواهند شد.



********
متن و ترجمه حدیث مورد بحث در این جلسه:

  • محمد حسین صالحی شهرودی