پای درس استاد

سلسله مباحث اعتقادی جناب استاد حجت الاسلام و المسلمین محمدرضا عابدینی

پای درس استاد

سلسله مباحث اعتقادی جناب استاد حجت الاسلام و المسلمین محمدرضا عابدینی

بسم الله الرحمن الرحیم

بنده محمدحسین صالحی، افتخار دارم که از سال ۱۳۸۷ پای درس استاد عزیز و عظیم القدری درحوزه علمیه مقدسه قم هستم، و از همان آغاز طلبگیم از برکات علمی و معنوی ایشان بسیار استفاده برده ام.

جناب استاد حجت الاسلام والمسلمین عابدینی، که از تلامذه مراجع و آیات عظام اسلام هستند وخصوصاً ازمحضر بزرگانی مانند حضرات علامه حسن زاده آملی، آیت الله بهجت،علامه جوادی آملی، آیت الله ممدوحی، آیت الله بهاء الدینی، آیت الله محفوظی و... بهره برده اند، و از نظر فکری نیز بالأخص ممحّض در آثار و افکار علامه طباطبایی(رحمة الله علیه) میباشند.

استاد عابدینی شنبه ها در برنامه تلویزیونی سمت خدا (شبکه ۳) با صداوسیما همکاری دارند.

تاکنون درمحضر استاد عزیز دروس ذیل استفاده شده:

* از سال ۸۵ : درس شرح روایات معاد (از ابواب معاد بحار الانوار : ج۶و۷و۸) :
هفته ای یک جلسه، که کل مباحث در ۲۵بهمن۹۳ به پایان رسید.

* از سال ۹۰ : درس شرح تفسیر المیزان
یکشنبه و دوشنبه و سه شنبه (یک ساعت قبل اذان ظهر)
(آدرس فعلی: حدفاصل میدان معلم و میدان بسیج، مدرسه علمیه امام کاظم(ع)، ساختمان امام رضا(ع) همکف، مدرس۲۷ )
که فقط امکان حضور برادران می باشد.
تا ۱۱ دی ۹۷ در جلسه ۵۲۴ تا آخر تفسیر آیه ۲۵۷ سوره بقره (المیزان،ج۲ ص۳۴۷) به اتمام رسیده است، و شرح جلد دوم المیزان ادامه دارد.

* از سال ۹۱ : درس شرح روایات اصول کافی
چهارشنبه (یک ساعت قبل اذان ظهر)
(در همان مدرسه علمیه امام کاظم -علیه السلام-)
تا ۱۲ دی ۹۷ درجلسه ۲۶۷ : کتاب الحجّة کافی، باب۴۱- فی شأن «انا انزلنا»

* از سال ۹۲ : درس اسفار ( از جلد اول) :
هرروز ساعت۷ صبح (بهار س۸)، معلم، کوچه ۲۱،بعد مسجد سلماسی، دارالعلم امام حسن(علیه السلام)

* از ۲ اسفند ۹۳ : درس مهدویت (شرح روایات غیبت، ظهور و رجعت)، سه شنبه ها، ساعت۱۸:۰۰ (فصل پاییز و زمستان بعد نمازعشا)
آدرس: خیابان سمیه، کوچه ۱۱ (جنب مخابرات)، پ۱، حوزه علمیه ثامن الأئمه(ع)، با امکان حضور خواهران.

*******

از آنجا که معارف ناب مهدویت بسیار مورد نیاز جوانانی مثل بنده است، آنها را از طریق این وبلاگ برای شما منتظران امام زمان (علیه السلام) منتشر میکنیم.

امید است که مورد نظر حضرت حجّت قرار بگیرد، و گامی کوچک برای تعجیل در فرج موفور السّرور ایشان بشود.

الهی وفّقنا لما تحبّ و ترضی
و السلام علی من اتّبع الهدی

طبقه بندی موضوعی
کلمات کلیدی
آخرین مطالب
پربیننده ترین مطالب
آخرین نظرات
پیوندها
با سلام

لینک دانلود فایل صوتی جلسه 7 ، شنبه 29 فروردین 1394 (11.83 MB سرور پرسرعت)

لینک کمکی (صندوق بیان)

در جلسه هفتم از شرح روایات کتاب «الشموس المضیئه»، جناب استاد عابدینی (حفظه الله)، در ادامه شرح روایات فصل دوم، به ادامه شرح حدیث پنجم و ششم پرداختند، و نحوه دین داری شیعیان امام زمان (علیه السلام) و ریزش ها و رویش های آنها در دوران غیبت و ظهور را بیان نمودند.

********
متن و ترجمه حدیث مورد بحث در این جلسه:

بسم الله الرحمن الرحیم

5- و عن أبى عبد اللّه علیه السّلام عن النّبى صلّى اللّه علیه و اله فى حدیث انّه قال لعلىّ علیه السّلام: «اعلم أنّ ابنى منتقم من ظالمیک و ظالمى شیعتک فى الدّنیا، و یعذّبهم اللّه فى الآخرة.» فقال سلمان: «من هو؟ یا رسول اللّه! صلّى اللّه علیه و اله» قال: «التّاسع من ولد ابنى الحسین، الّذى یظهر بعد غیبته الطّویلة، فیعلن أمر اللّه و یظهر دین اللّه، و ینتقم من أعداء اللّه، و یملأ الأرض عدلا و قسطا کما ملئت ظلما و جورا.»

 از امام صادق علیه السّلام به نقل از پیامبر صلّى اللّه علیه و اله و سلّم آمده است که به على علیه السّلام فرمود: «بدان که فرزندم از ستمکاران در حق تو و حق شیعیانت، در دنیا انتقام خواهد کشید و در آخرت خداوند آنها را عذاب خواهد کرد.» سلمان سؤال کرد: «یا رسول اللّه او کیست؟» پیامبر فرمود: «نهمین فرزند از نسل پسرم حسین است که بعد از غیبتى طولانى ظاهر خواهد شد و دین و فرمان خدا را به صداى رسا به جهانیان خواهد رساند و از دشمنان خدا انتقام خواهد کشید و زمین را همان‏طور که از ظلم و ستم پر شده است از عدل و داد سرشار خواهد کرد.»

. اثبات الهداة، ج 3، ص 569، روایت 679.

*******************

6- و عن الأصبغ بن نباتة قال: «أتیت أمیر المؤمنین علىّ بن ابى طالب علیه السّلام‏ فوجدته مفکّرا ینکت فى الأرض، فقلت له: «ما لى أراک مفکّرا تنکت فى الأرض؟
أرغبة فیها؟» قال: «لا و اللّه، ما رغبت فیها و لا فى الدّنیا یوما قطّ؛ و لکنّى فکّرت فى مولود یکون من ظهرى، الحادى عشر من ولدى، هو المهدىّ یملأها عدلا کما ملئت ظلما و جورا، تکون له حیرة و غیبة، یضلّ فیها أقوام و یهتدى فیها آخرون.» فقلت:
 «یا أمیر المؤمنین! و انّ هذا الکائن؟» قال: «نعم، کما أنّه مخلوق، و أنّى لک بالعلم بهذا الأمر؟ یا أصبغ! اولئک خیار هذه الامّة، مع أبرار هذه العترة.» قلت: «و ما یکون بعد ذلک؟» قال: «یفعل اللّه ما یشآء، فإنّ له إرادات و غایات.»


 اصبغ بن نباته مى‏گوید: «دیدم امیر المؤمنین علیه السّلام در حالى‏که در فکر فرو رفته است روى زمین خطوطى رسم مى‏کند. گفتم: «چه شده است شما را مى‏بینم که در اندیشه‏اید و بر زمین خط مى‏کشید، آیا علاقه و تمایلى به خاک و زمین پیدا کرده‏اید؟»
امام فرمود: «نه به خدا قسم، من هرگز به زمین و دنیا علاقه‏اى نداشته‏ام، امّا در اندیشه کسى هستم که از نسل من متولد مى‏شود؛ یازدهمین فرزندم که مهدى است و زمین را همانگونه که از ستم پر شده است از عدل و داد سرشار خواهد کرد، او دوران غیبتى خواهد داشت که در آن دوران گروهى نسبت به آن گمراه مى‏شوند و عده‏اى به راه درست قدم مى‏نهند.»- اصبغ مى‏گوید- گفتم: «یا امیر المؤمنین! واقعا چنین چیزى اتفاق خواهد افتاد؟» فرمود: «آرى چنین است و او پا به عرصه هستى خواهد نهاد (این سنت غیبت حتمی است همانطور که خلق شدنش حتمی است)، امّا اى اصبغ دست تو از فهم این مطلب کوتاه است، آن رهیافتگان، نیکان امت پیامبر و ابرار عترت او هستند.» گفتم: «بعد از آن چه خواهد شد؟» فرمود: «خدا هرچه اراده کند به انجام خواهد رساند، او اراده و اهدافى دارد- که به آنها جامه ظهور و تحقق خواهد پوشاند-»

. اثبات الهداة، ج 3، ص 461، روایت 108.


والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی